Snog
Snogen er den største slange vi har i Danmark, men den er ikke giftig. Det er et smidigt og harmløst dyr, som man kan nyde, når man møder den. Der findes tre forskellige snogearter i Danmark: Kongesnoge, Græsnoge og Vandsnoge, som lever i hver deres miljø

Størrelse og Udseende
Hunsnoge kan blive op til 130 cm, mens hanner kun bliver ca. 80 cm. Den typiske Snog er slank og smidig, er grå/sort med to tydelige gule pletter i nakken.

Føde og levesteder
De tre snogearter lever forskellige steder, og kan træffes mange forskellige steder, dog sjældent nord for Limfjorden, i Vestjylland, samt på en del øer. Snogen spiser hovedsageligt frøer, men kan også tage Salamander og enkelte andre dyr.

Udbredelse og aktivitet
På verdensplan findes der adskillige snogearter, som kan træffes mange steder kloden rundt. I Danmark er Snogen aktiv fra marts til oktober. I vintertiden ligger den i dvale

Vore oplevelser med Snoge
Snogen støder vi tit på, men ofte kun ganske kortvarigt, da de lynhurtig fortrækker og skjuler sig. Undtagelsen er om foråret, når snogene lige er kommet frem fra vinterhiet, men temperaturen stadig er lav. Som vekselvarme dyr kræver de nogen solopvarmning inden de kan bevæge sig. De giver gode muligheder for at kigge nøjere på dem, og måske tage billeder af dem. Vi er stødt på snoge i større antal i foråret i Lille Vildmose, omkring Silkeborgsøerne og ved Hindemade ved Haderslev, men det kunne sagtens være mange andre steder. Ved større antal mener vi op til 50 stk indenfor en kilometer.
Fotoalbum
Dobbeltklik på billederne og se dem i stor størrelse.